PROJECTGROEPEN

ZIE JEZUS ALS IDENTITEIT


De projectgroepen zullen allemaal met hun eigen aandachtspunt onze hernieuwde identiteit 'Zie Jezus' integreren binnen de organisatie van de VPE.

EVENT DE PELGRIMAGE

LUDOLF SCHOUTEN


De Pelgrimage is een drie daagse wandel- en ontdekkingstocht naar Jezus. Wij zetten een stap buiten de gebaande paden van ons dagelijks leven en wandelen met elkaar in drie dagen van Uddel (Nieuw Millingen) naar Biddinghuizen (terrein Opwekking Pinksterconferentie ). We staan stil op verschillende plekken om te kijken naar Jezus en met elkaar onze ontdekkingen te delen. Want kijken naar Hem is ontdekken, ons verwonderen en deze aanraking zal onze levens voortdurend veranderen. Wat zou het gaaf zijn om dat samen met jou te doen! Samen ontdekken en ervaren van Jezus en ons verwonderen over wie Hij werkelijk was, is en zal zijn! De Pelgrimage is onstaan, vanuit de gedachte dat we vaak zo in beslag genomen worden door ons werk, ons dienen in de kerk, onze hobby's en ons gezin. Waardoor we soms het zicht op Jezus even kwijt zijn. Als we ons leven vertragen en een moment apart zetten voor Hem, geeft ons dat nieuwe inzichten en een dieper besef van wie Jezus eigenlijk is.

De tocht start vlak voor Pinksteren op donderdag 2 juni en wordt op vrijdag 3 juni vervolgd. Per dag wordt ca. 20 kilometer afgelegd in de snelheid van 4 km/u. Het is de bedoeling dat mensen ook tussentijds kunnen aanhaken. Op zaterdag 4 juni vindt de overtocht plaats richting de Pinksterconferentie van Opwekking. In het programma van de conferentie verbinden we het thema ‘Zie Jezus’ met het thema ‘Diep geraakt’.


JA, IK WANDEL MET JE MEE!
CULTUUR BOUWEN

SALVO D'AGATA


Ik ben Salvo D’Agata. Getrouwd met mijn fantastische vrouw Monique. Samen hebben we drie mooie dochters en een kat genaamd Tiramisu. We wonen in Arnhem. Daar leiden wij met veel plezier de pioniersgemeente 'Dynamis'. Een huiskerk die sterk accent legt op discipelschap en het zíjn van een familie. Daarnaast hebben Monique en ik een organisatie waarmee we in de professionele hulpverlening mensen de liefde van Christus op een praktische manier zichtbaar maken. Ook ben ik auteur van het boek Kerosine voor Discipelschap in de lokale kerk. Het project 'cultuur' is bedoeld om binnen de VPE, met het identiteitsbewijs in de hand, nieuwe omgangsvormen te vinden. Van kernwaarden naar normen. We lopen alle processen langs. De cultuur van Zijn Koninkrijk is een sterke kracht om onze ogen gericht te houden op Jezus en in Zijn spoor te blijven. Ik vind het belangrijk om daar bewust mee om te gaan en met een team te ontdekken hoe de VPE zich hierin kan ontwikkelen.

Ik heb ontdekt van de Heere Jezus dat Hij oneindig indrukwekkend is. Het is net als met de sterren. Hoe langer je naar Hem kijkt hoe meer je van Hem ziet.


CONTACT
GEZOND LEIDERSCHAP

ALBERT-JAN BOLWIJN


Ik ben Albert Jan Bolwijn, 29 jaar, man van Christina en vader van Juda en Lukas. We wonen in Harderwijk en zijn daar voorgangers van de nieuwe kerk 'Bovenkamer' die dit jaar is gestart. Daarnaast ondersteun ik kerken op het gebied van gemeenteopbouw en ben ik actief in het bedrijfsleven als boekhouder. Als projectgroep onderzoeken we hoe de VPE vanuit haar waarden en roeping jou en alle andere leiders van de VPE kan helpen om gezond leiderschap te ontwikkelen in jezelf en anderen. We willen investeren in de ontwikkeling van het VPE-netwerk, zowel online als offline, binnen regio's en andere netwerkvormen. Ik ben projectleider geworden, omdat ik het verlangen deel om in ons land meer mensen, meer leiders en meer kerken te zien die volledig doordrenkt zijn met de tegenwoordigheid van Jezus en daardoor impact hebben waar ze zijn.


CONTACT
GEMEENTEN ZOALS JEZUS

WILLIAM BONÉ


Het is ons verlangen dat iedere gemeente een plek wordt waar Jezus centraal staat. Deze projectgroep richt zich op het stimuleren en ondersteunen van het centraal stellen van Jezus binnen de gemeenten.


CONTACT
ONDERWIJS EN TOERUSTING

FRANS BLOK


Zie Jezus! Deze projectgroep legt een theologisch fundament onder de roeping van de VPE. Daarnaast ontwikkelt zij onderwijsmateriaal om leiders in onze achterban te ondersteunen en te inspireren in het brengen van de 'Zie Jezus' boodschap aan hun gemeente.


CONTACT
GEVEN